május 22, 2024

Samsung tok a legújabb Galaxy S8-ra!

Mivel hazánkba is megérkezett a legújabb Samsung Galaxy S8 csúcsmodell, ezért itt az idp, hogy elkészítsünk egy megfelelő Samsung tok tesztet. Nem egyszerű dönteni, hiszen már most is elárasztanak bennünket a jobbnál jobb kiegészítők. Megpróbálunk egy univerzális tokot mutatni, legalábbis egy olyan Samsung tokot, ami a legtöbb igényt kielégíti.

S8 védelem a kijelzőnek

Az új csúcsmodell természetesen a Samsung eddigi termékeihez híven minden jelenleg megfogalmazódható igényt kielégít. UltraHD felbontású kijelző, AMOLED technológiával, gyönyörű készülékház. Talán az eddigi legvékonyabb kávával, amit láttunk. A hátlap maradt a Samsung Galaxy S szériától megszokott üveglap, alatta szálcsiszolt fémmel.

Védi a teljes hátlapot

Sajnos a hátlap összekarcolása nem lett nehezebb mutatvány a készülék fejlődésével, ezért célszerű egy egyedi Samsung tok használata. Az új készülékhez választott termék egy bőrtok lett, valódi marhabőrből kialakítva, különleges kidolgozással. Egy olyan tartozék, ami minden helyzetben illik a Galaxy S8 külsejéhez.

Több színkombinációban is kapható, hogy megfelelően passzoljon a kék, fehér vagy akár az aranyszínű készülékhez is. Nem is húznánk az időt a Samsung tok bemutatásával, természetesen egy eredeti tartozékról van szó, amit nekünk most fekete vagyis inkább sötét szürke színben sikerült megszereznünk.

Leteszteltük az ütésállóságot

Teszteléseink alapján ez a védelem, több egy egyszerű karcolásbiztos hátlapnál. Sokkal inkább való azoknak a Samsung Galaxy S8 felhasználóknak, akik keményebb körülmények között használják telefonjukat, és magasabb szintű ejtésvédelemre van szükségük az átlagnál.

A Samsung tok egy kettős komponensű anyagból készült, ami azt jelenti, hogy vastagabb rezgés elnyelő szilikon béléssel óvja a Galaxy S8 hátlapját a nagyobb sérülésektől és a kisebb porszemek okozta karcoktól egyaránt.

Ezt borítja egy, egy-darabból kivágott, mindenféle mintázat nélküli bőrfelület. ami olyan pontosan illeszkedik a tok belső felére, hogy csak sokadik pillantásra vesszük észre, hogy a Samsung tok valójában több darabból áll.

Minőségből és egyediségből jeles

Még alig érkezett meg Magyarországra a telefon, azonban be kell vallanom, hogy már sok védelmet kipróbáltam, hogy megtaláljam a kedvencemet, és eddig kivétel nélkül mindegyiken sikerült fogást találnom. Idáig.

Ez a tok, hibátlanul illeszkedik a Samsung Galaxy S8 külsejéhez, és a kissé kellemetlenül csúszós tapintású készülékházat maximálisan elviselhetővé varázsolja. Amikor először a kezemben tartottam az újonnan vásárolt S8 mobilom, be kell vallanom egyből visszatettem a dobozába, számomra annyira kellemetlen volt a tapintása. Pontosabban nem ez a megfelelő szó. Mivel az anyaghasználat tökéletes, talán még az almás készülékeket is magasan veri, hanem egyszerűen a mérete és a csúszós fémfelület miatt.

Az előnyökről

A Samsung toknak van még egy hatalmas előnye a többivel szemben. Ha a készüléket arccal, azaz kijelzővel lefelé helyezzük egy síkfelületre, legyen szó itt asztalról, vagy akár parkettáról, akkor a tok pont annyira emelkedik az érintőképernyő fölé, hogy a kijelzőt ne érhesse semmilyen károsodás. Ez elég nagy feature-nek számít egy majd 300ezer forintos telefonnál!

A tok külső felülete nagyon sima. Egy egyszerű Galaxy feliraton kívül semmi sem töri meg a harmonikus összképet, ami szerintem abszolút dicsérendő tervezésnek minősül. A bőr érezhetően prémium kivitelű, hiszen körömmel sem tudtam megkarcolni, pontosabban a karcok egy egyszerű száraz ronggyal való áttörléstől eltűntek és olyan lett, mintha éppen most vettem volna ki a csomagolásból.

Fogása sem mindennapi

A fogása kényelmes, és ezzel végre olyan lesz az egész készülék, mintha pont a mi kezünkre öntötték volna a formáját. Sajnos az ára nem a legolcsóbbak közé tartozik, de szerintem, aki megengedhet magának egy majd 300ezer forintos telefont, azt valószínűleg nem fogja hidegzuhanyként érni a tok majdnem 15ezres ára sem. Tartsuk szem előtt, hogy a minőséget tekintve ez egy kétségkívül hosszú távú beruházásnak számít. Mivel komoly tapasztalatokkal rendelkezem Samsung tokok terén, ezért az én véleményem szerint, ez a tok kibír legalább egy éves intenzív, azaz mindennapos használatot is gond nélkül.

 

A többi védőburokkal ellentétben a gyártó úgy döntött, hogy nem fedi el a hangerő és a lezáró gombokat, ami szerintem egy bölcs döntés volt, mivel ezek konkrétan semmilyen funkciót nem szolgálnak, azon kívül, hogy halálra idegesítik az embert a megváltozott nyomáspontjuk és a nyúlós érzetük miatt. A teszt végére érve, lassan már két hete használom a Samsung tokot és még mindig vadi újnak tűnik. Többször szedtem le a készülékről eddig, mint bármelyik másik tokot, mivel mindenkinek meg kellett mutatnom a Samsung Galaxy S8 hátlapját, és a készüléket, egymagában.

Végezetül az egyik legjobb Samsung tokról

Értékelésként, maximálisan ajánlottat kap a tartozék, mivel ez egy kiemelkedő minőségű ütésálló tok, ami hihetetlenül jól mutat az új koreai zászlóshajón, a jelenlegi legjobb okostelefonom amit csak bemutattak 2017-ben.

A Samsung tok a https://www.phonebox.hu/samsung termékei közül érkezett hozzánk. Bátran ajánljuk az üzletet mindenkinek, mivel villámgyorsan szállították ki a kiegészítőt, még jóval a gyártótól megrendelt készülék kiérkezése előtt, így nem kellett aggódnom a telefon épsége miatt, mivel az első pillanattól kezdve védve volt.