május 22, 2024

Különleges kiadás: Galaxy Z 5 Flip Retro

A cég bejelentette a Galaxy Z Flip 5 Retro készüléket, amelyet az SGH-E700 alapján terveztek 2003-ból. Az E700 volt a Samsung első hagyományos összecsukható telefonja, amelyben beépített antenna volt, nem külső. Nem is olyan régen még a teleszkópos antennák voltak a mobiltelefonokon gyakoriak, így ez a tervezési változás valóban mérföldkő volt. A készülék kompakt és elég népszerűnek bizonyult ahhoz, hogy több mint 10 millió példányban keljen el.

Mit kapnak a Galaxy Z Flip 5 Retro vásárlói?

A Flip 5 Retro a külső burkolat panelének színét az E700 sötét tengerészkék csíkjából veszi át. A Samsung egy exkluzív UI módot és egy E700 inspirálta Flex Window animációt is belefoglalt. A dobozban a vásárlók egy átlátszó Flipsuit tokot találnak, amelyben három borítókártya van, amelyeken a Samsung régebbi, ikonikus hármas csillagos logójuk található, valamint egy gyűjtőkártyát, amin a készülék gyártási számát nyomtatják, és egy választék Samsung témájú matricákat.

Hol lesz elérhető a Galaxy Z Flip 5 Retro?

Mind szép és jó, de a Samsung csak az online vásárlóknak fogja eladni a Galaxy Z Flip 5 Retro készüléket Ausztráliában, Koreában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban. A telefon ezekben a régiókban lesz elérhető, Franciaországot leszámítva, 2023. november 1-jétől; Franciaországban másnap vásárolható meg. A Koreai Köztársaságban a telefon ára 1 599 400 KRW (körülbelül 1183 dollár) lesz.

Ezen írásom készítésekor a Samsung még nem jelentette be az Egyesült Államokban történő megjelenési terveit, tehát az Egyesült Államokban élő vásárlóknak vagy le kell maradniuk róla, vagy megpróbálhatják behozni.

Egyéb említésre méltó, közelmúltbeli Samsung különleges kiadások Ahogy minden multinacionális vállalat, amelynek tekintélye van, a Samsung is jól ismeri a különleges kiadásokat. A Galaxy S20+ BTS kiadás talán nyilvánvaló példa lehet néhány számára. Még a Galaxy Z sorozatnál sem kell messzire mennünk: ahogyan azt a “Az Egyesült Államokban nem kapható, de nagyon menő telefonok” című cikkünkben említettük, a Samsung az exkluzív Fold 5 ihlette W24-et Kínában értékesíti. Valójában Kínának évek óta saját W-márkájú csúcsminőségű Android összecsukható telefon sorozata van. A W24 különleges azért, mert 16 GB RAM-mal rendelkezik, míg a Fold 5 esetében a 12 GB a szokásos.

Kicsit más irányba haladva, a Galaxy Z Flip 3 és Flip 4 Bespoke kiadások lehetővé tették a vásárlók számára, hogy a hátsó és az első burkolat paneleket, valamint a keretet (beleértve a zsanért) úgy színezzék, ahogy szeretnék. Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy ezeket “különlegesnek” hagyhatnánk-e, a hagyományos értelemben véve, mivel a Bespoke kiadás személyre szabása széles körben elérhető volt, de kétségtelenül érdemes kiemelni ezt a szemrevaló különbséget.