április 25, 2024

iPhone 12 bejelentés és tokok bemutatása

Óriási várakozások előzik meg az Apple új csúcsmobilját. Egyre több pletyka kap szárnyra, hogy milyen újítások várhatók a iPhone háza táján. Lássuk, hogy eddig miket tudunk biztosra. 4 új készülék érkezik ebben a szériában, az alap modell az iPhone 12, ezt követik az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 Max és az abszolút csúcs az iPhone 12 Pro Max. Ezek között mértbeli, tudásbeli, színbeli és természetesen árbeli különbségek lesznek majd.

Prémium védelem a legjobb iPhone 12 tokokkal

A készülékekkel együtt, mint ahogy minden évben megszokhattuk bemutatásra kerülnek a legújabb iPhone védőtokok is. Ezek a prémium minőségű kiegészítők fokozott ütésállóságot nyújtanak a telefonnak, amire valljuk be nagy szüksége van. Az elegáns, azonban durva éleknek köszönhetően a telefon egy nem megszokott fogást biztosít a felhasználónak, ami sokak számára kényelmetlen lehet az első napokban. Ezért érdemes már a vásárlás pillanatában megrendelni a legjobb iPhone 12 tokok közül egyet, ami megfelelően ütésállósággal rendelkezik, színben és stílusban is illeszkedik hozzánk. Ahhoz, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsuk a törések ellen érdemes a legújabb tokokból rendelni, a TokZone kínálatából, így szinte a végtelenségig válogathatunk az egyedi hátlapok és a vékony és átlátszó szilikon tokok közül.

Színek és különböző modellek

A színek tekintetében az alap modellnél van a legnagyobb választási lehetőségünk, ahogy ezt már megszoktuk a korábbi iPhone modelleknél is. Itt a narancssárga, a lila és a világos kék is szóba került az előzetes információk alapján, ha nem is biztos, hogy ezek, de az le merjük fogadni, hogy nem okoz majd csalódást nekünk az Apple, ha a színekről van szó. Az iPhone 12 Pro és az annál felszereltebb telefonok esetében pedig az elegánsabb, komolyabb paletta lesz a jellemező. Itt egyetlen új árnyalatot, a tengerészkéket rebesgetik a szakértők, ami valószínűleg, hogy a navy blue névvel fog debütálni a bemutatás napján.

Az iPhone 12 megjelenésével végre megérkezik az operációs rendszer frissítése is, ez lesz az iOS 14. Elég sok új feature került bele, amikkel az Apple telefonjait még jobban személyre lehet szabni. Az egyik legérdekesebb, hogy a kezdőképernyőt kedvünkre tudjuk majd módosítani, és nem, nem csak a hátteretet. Az ikonok tekintetében is szabad kezet kapunk, a kedvünkre méretezhetjük és mozgathatjuk őket. Több az egészséges életmóddal összekapcsolható fejlesztést is találunk az iOS 14-ben. A health alkalmazásba egy checkpoint került, ahol az eddiginél is tudatosabban tervezhetjük az egészségünkkel kapcsolatos teendőinket. Az Apple térképe pedig mostantól a kerékpárosoknak is kedvez, hiszen az útvonaltervezésbe a kétkerekű utazás is bekerült.

Dizánj és specifikáció

Az iPhone 12 külsejében egy nagyobb változás is történik. Az elmúlt évek gömbölyded, lekerekített formáihoz képest visszatér a klasszikus szögletes, acél vázas megvalósítás. Ez az elődöknél sokkal komolyabb külsőt fog a telefonnak eredményezni. Ezt a változást a többi márka top kategóriás telefonjainál is megfigyelhetjük. Az acél váz biztonságosabbá teszi a telefonunkat, viszont aki teljesen biztosra szeretne menni mindenképp vegyen iPhone telefontokot is az új iPhone 12 készülékére. A szögletes élek sérülékenyebbek, mint a lekerekített szélek, így legalább egy átlátszó szilikon tokot hasznos lesz rendelni a telefonhoz.

5G? Igen, végre megjelenik az iPhone 12-ben az 5G jel fogadására képes szenzor. Mivel itthon is egyre több szolgáltató kiterjeszti a hálózatát és fogható több helyen az 5G jel, így biztosan sokan nagyon örülnek ennek a gyorsabb internetelérésnek.

A kamerák táján a legnagyobb változás a LiDAR-szkenner beépítése, ami nem a fotózáshoz járul hozzá, hanem az AR élményt teszi teljessé. Ezzel a kamerával sokkal pontosabban tudjuk majd lemodellezni. Játékoknál, tervező programoknál ez egy nagyon fontos funkció lesz. Továbbá a Face ID használatát is precízebbé teszi majd.