április 25, 2024

Galaxy Note 8 dizájn

A 8. megjegyzés egy lenyűgöző kivitel. Miközben a Galaxy S8 és a Galaxy S8 + egy barátságos, görbültebb esztétikai kialakítással rendelkezik, a Samsung továbbra is büszkélkedhet üzleti ügyfeleivel, kissé élesebb szélekkel és egy négyzetméteres kameramodulokkal. Még mindig kapsz az ikonikus InfinityEdge designt, ahol a képernyő bal és jobb oldala leereszkedik az oldalra, és megkapod az ultravékony felső és alsó előlapot. Igazából inkább a rendszeres S telefonokra helyeztem kedvet, bár mások nem értenek egyet.

Az egész tétel a Corning Gorilla Glass 5.0-ben van bevonva, és az én egységem a Midnight Black színes leírása szerint él. Nagyon jól néz ki a dobozból, de egy kis idő múlva a zsíros jelek kezdik felépülni a hátulján. Ez nem egyedülálló ez a telefon, és sokkal tisztábbnak tűnik, mint sok okostelefon, miután a nyálka tenyerembe került.

Dizájn és kijelző

Nehéz megjegyzést fűzni az üvegbevonat hosszú élettartamához az eszközön, mert nem helyeztem el megfelelően. Azonban a máshol tapasztalt tapasztalatok azt mutatják, hogy még a legújabb üvegtelefonok sem fogják túlélni a kellemetlenséget: mobiltelefon-szerkesztőnk, Max Parker az idei év elején leejtette a Galaxy S8-ot, és felrobbantotta, míg a feleségem eldobta (Gorilla Glass 4) Galaxy A5 2017 az asztal magasságából, és a hátlapot a smithereensekhez zúzta. A 8. megjegyzés legalább IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz vízálló is, ha félórás merülésnek van kitéve.

Egy centiméterrel letettem a telefont egy pár centiméterre a konyhapultra, majd később egy kissé durva kőasztalra helyeztem, és olyan fáradságok nélkül jöttem el, ahogyan elvárnátok. A fényképezőgép modul nagyon, nagyon enyhe extrudáló szegélye, amely megvédi a lencséket az ilyen viselkedéstől. Vettem egy apró jelet a telefon tetején lévő egyik kiálló antennára, ami úgy tűnik, hogy ez történt a zsebemben.

Ami a szolgáltatásokat illeti, kezdjük el a frontot. Van egy elülső kamera és íriszes szkenner a felső kereten belül a fülhallgatóval és egy LED-es értesítési lámpával. Az alján nincs semmi látható, bár a képernyő alsó része valójában nyomásérzékeny otthoni gomb, amellyel a telefon felébresztheti. A bal szélen a hangerő-billentő és a Bixby személyi asszisztens gombja található, míg a jobb oldalon a bekapcsológomb. Az alsó él az USB-C csatlakozó, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és a kiugró S Pen toll, valamint a hangszóró. Végül a tetején SIM kártya / microSD kártyahelyet kap.

A fényképezőgép modul két érzékelőt tartalmaz két objektív mögött (ezek közül többet a kamera részében), egy optikai szívritmus-mérő, egy LED vaku és egy ujjlenyomat-szkenner. Az ujjlenyomat-szkennert később mentem, de azt mondom, hogy telefonon ez a méret, ez biztosan rossz hely, és szinte lehetetlen elérni, amikor kihúzza a telefont a zsebéből.

A 6,3 hüvelykes képernyője úgy hangzik, mint egy rémálom a kis kezű. A valóságban a lejtős élek, az előlap csekély felülete és alja és kissé nyújtott 18,5: 9 képarányának köszönhetően közel sem olyan nagy, mint a 5,5 hüvelykes iPhone 7 Plus és más hasonlóan vékony telefonok.

Ez kényelmes tartani egy kézben, de kevésbé működik hatékonyan. Ha egyszerűen gördülsz a Facebookon, akkor ez rendben van, de amint egy képernyőgomb felsõ részénél nyomni akarsz egy gombot, szüksége lesz a másik kezedre, vagy egykezes mód aktiválására. Az egykezes mód alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de sok vásárló számára elengedhetetlen lesz, és ha engedélyezve van, aktiválható vagy a haza gomb lenyomásával vagy az alsó sarkokból átlósan felcsúsztatva.