június 16, 2024

az új iPhone kamera

Az iPhone XS egy fotóképességű kamera, főleg az Apple alacsony szintű telefonjainak korábbi verzióihoz képest. Az iPhone 6S ezzel szemben az egyik legerősebb okostelefon kamerával, a 12 megapixeles iSight-szel kapható. Az izgalmas dolog az iPhone SE számára az, hogy ugyanazt a 12MP iSight kamerát tartja, mint a fő fotók és videók rögzítésének fő forrása. A kamera a készülék hátulján ül, mint az okostelefonok normája. Az A9 mag erős feldolgozási képességével kombinálva az iPhone XS majdnem ugyanolyan potenciállal rendelkezik, mint a nagyobb és pricier társa. Ez magában foglalja az eddig csak a XS Max-o-n megjelenő előnyöket, például: Focus Pixels, Deep árokelválasztás és a színpontosság, amely következetesen igaz az életre. Nem csak ezek a csúcsminőségű funkciók, de a fényképezőgép akár 4 képkockát is képes lenyűgöző 4K felbontású felvételeket készíteni akár 30 képkocka / másodpercenként is, és akár 240 képkocka / másodpercig is képes rögzíteni a lassított mozgóképet.

Természetesen, mint minden modern eszközzel kapcsolatban, vannak különbségek az iPhone SE és a kamerarendszer között. Ez különösen igaz az SE elülső kamera felé. Az iPhone SE és más okostelefonok közötti különbségek összege betekintést nyújt a fényképezőgépben található funkciók értékéhez.

Az iPhone XS kamera előnyei

Úgy tűnik, mintha az iPhone XS hátsó kamera azonos az iPhone 6S kamerával. Mindkettő 12MP, 1,22 képpont, és mindkettő ugyanolyan objektívvel rendelkezik, 2,2-es nyílással. Ezek a szabványok behatoltak az egész iPhone felállásba, és az objektív stabil egyensúlyt biztosít az alacsony fényerősség, a mélységélesség és az egyértelműség között.

Ha frissítené az okostelefont az iPhone 5S-ről, az új iPhone SE kamera meglehetősen ugrás lesz a régebbi kamerából. Az iPhone XS Max számos fontos fejlesztést hajtott végre az iPhone X előtt, például: jobb zajcsökkentés, nagyobb autofókusz sebesség és nagyobb felbontás. Azonban mivel az Apple megpróbált ugyanarra a kameraméretre kényszeríteni a képpontok számát, az alacsony fényviszonyok nehezebbek, mint az iPhone 6 esetében. A különbség majdnem lényegtelen, és a fennmaradó pozitívumok messze felülmúlják azt negatív.

Az iPhone XS egy másik csodálatos funkciója a Live Photos, amely lényegében egy rövid videofelvételt rögzít mind a fotó elkészítése előtt, mind pedig azt követően. Kontextust hoz létre a fotó számára, és a fotózáshoz izgalmas és szórakoztató érzést nyújt, különösen társadalmi alkalmakkor. Az iPhone XS-ig a Live Photos funkció csak az iPhone 6 és 6S készülékeken érhető el.

Videó az iPhone XS-sel

Az a tény, hogy az iPhone SE képes rögzíteni a 4K-s videókat, az egyik legkisebb mobiltelefon, amely képes ultra-HD felvétel készítésére. A 4K a videoklip képpontméretét a 3840×2160-as formátumú formátumra, a 4K-ra pedig 3,8K-nál nagyobb hangzást jelez. Az iPhone SE rögzíti a 4K-os videót egy natív 30 képkocka / másodperc alatt, de akár 1080p felbontású képet is készíthet másodpercenként 60 képkocka esetén. Az eredmény éles, sima felvétel, amely kevesebb tárhelyet igényel, mint a bulkabb 4K fájlok. Lassú mozgású videó is lehet az SE-val. Lehet capture 120 képkocka másodpercenként akár 1080p, vagy hihetetlen 240 kép / másodperc 720p. Mindkét esetben az iPhone SE képes felállni a legsúlyosabb okostelefonok képességeire.

Hátrányai

Míg az iPhone XS hátsó fényképezőgépe forradalmi szempontból összehasonlítható más hasonló okostelefonokkal összehasonlítva, az előlapi fényképezőgép valami kívánnivalót hagy maga után. Az SE-t az 5S-ről az előlapi fényképezőgépnek szinte semmilyen frissítése nem változott. Valójában a fényképezőgép közel azonos, de számos szoftverrel rendelkezik