április 25, 2024

Apple WWDC 2021 részletek

Ez a második év a zsinórban, amikor az Apple virtuális világméretű fejlesztői konferenciát tart a COVID-19 járvány miatt. Az esemény minden fejlesztő számára ingyenes lesz.

Az Apple hivatalosan bejelentette a 2021-es WWDC-t a „Glow and Behold” címkével. Idén a konferencia gyakorlatilag június 7-től 11-ig kezdődik. A WWDC 2021-ben az Apple valószínűleg bemutatja szoftverplatformjainak jövőjét, beleértve az iOS 15-et, a macOS 12-t, a watchOS 8-at és még sok mást.

WWDC 2021 részletek

Tavaly a virtuális WWDC-t széles körben dicsérték, amiért mindenki számára befogadóbbá tette a konferenciát, különös tekintettel a kaliforniai San Joséba utazás költségeire. Tim Cook azt mondta, hogy a WWDC 2020 22 millió nézőt vonzott az Apple összes adatfolyamába. Az Apple 72 órányi videotartalmat tudott összeállítani a fejlesztők számára, és 4500 laboratóriumot tarthatott személyenként.

Az Apple szerint a következő várakozással tekinthetünk a WWDC 2021-re:

Az Apple világméretű fejlesztői konferenciája a közeledben lévő képernyőre érkezik, június 7–11. Csatlakozzon a világméretű fejlesztői közösséghez egy teljes online programhoz, izgalmas bejelentésekkel, foglalkozásokkal és laboratóriumokkal, ingyenesen. Első pillantást vethet a legújabb Apple platformokra, eszközökre és technológiákra – így létrehozhatja az eddigi leginnovatívabb alkalmazásokat és játékokat.

Az Apple szerint a WWDC 2021 „egyedülálló betekintést nyújt az iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS jövőjébe”. Susan Prescott, az Apple fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke sajtóközleményben a következőket tette hozzá:

„Szeretjük minden évben összehozni fejlesztőinket a WWDC-n, hogy megismerjék legújabb technológiáinkat és összekapcsolják őket az Apple mérnökeivel. Azon dolgozunk, hogy a WWDC21 a legnagyobb és legjobb legyen, és örömmel kínálunk új eszközöket az Apple fejlesztőknek, amelyek támogatják őket, amikor olyan alkalmazásokat hoznak létre, amelyek megváltoztatják az életmódot, a munkát és a játékot. ”

Az Apple azt állítja, hogy a WWDC 2021 tartalmazni fogja az Unió állapotának eseményeit, az online munkameneteket, a fejlesztők 1: 1 arányú laboratóriumait, valamint a fejlesztőknek az Apple mérnökeivel és tervezőivel való interakció új módjait. Az Apple azt is elmondja, hogy annak ellenére, hogy a WWDC-re gyakorlatilag ebben az évben kerül sor, egymillió dollárt költ a San Jose városa által indított SJ Aspires nevű oktatási és méltányossági kezdeményezésre.

Mire lehet számítani a WWDC-n ebben az évben

Szokásunk szerint az Apple várhatóan ebben az évben nagy hangsúlyt fektet a WWDC szoftverplatformjaira. Ez valószínűleg magában foglalja az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a macOS 12 és a tvOS 15 bejelentését. A vállalat valószínűleg kiadja ezen új operációs rendszerek fejlesztői bétáit is.

Ebben az évben az is lehetséges, hogy a WWDC új hardveres bejelentéseket tartalmaz a fejlesztők számára. Legfőképpen a vállalat éppen a Mac felállás átállításán megy át az Apple Silicon processzorokhoz, és a pletykák szerint új iMacs, MacBook Pro és még sok más készül el.